Viktig tema # Mobbing


Mobbing.. Et viktig tema!  Veldig viktig.. Og veldig seriøst. 

Det er mange av de uskyldige menneskene her i verden som faktisk blir mobbet, men hvorfor? Er det i det hele tatt noen grunn? For de fleste er det ikke det. De viser bare at de er usikre, og det ser mobberne på som et stort hjelpemiddel. Det er de som er usikre det er lettest å gå mot. Det er de som er usikre som blir de opplagte offerene.
Hvorfor er det slik? Hvorfor er det uskyldige, usikre mennesker som får hat? De, av alle, burde fått hjelp. De burde fått støtte og gode venner. Det er haterne, det er faktisk de som var usikre. De som er usikre.. Og de bruker usikkerheten feil. De bruker den mot andre uskyldige. 

Men så er det de som bruker den rett. De som tår frem, og viser at mobbingen ikke brekker dem. De som viser at det finnes håp, det handler om å prøve å ignorere, det handler om å prøve å overse dem. Ikke bry seg. Men er det så lett? Nei. Det må da vel være noe av det vanskeligste her i verden..

De fleste av oss har nok sett videoer fra folk som blir eller har blitt mobbet. Nå i det siste har det gått rundt en video av en gutt kalt Jonah. Han sier han ble mobbet, han strevde.(Se videoen her.)  Men så kom det en ny video av samme gutt, i hvert fall nesten samme gutt.. Dette var en glad gutt.  Så sitter vi resten igjen med det store spørsmålet, ble han mobbet, eller var det bare et påfunn? Jeg leste akkurat, rett før jeg postet dette innlegget, en oppdatering under denne videoen. Han sier det var ekte, men at han fikk det bedre etter han postet videoen. Les teksten under videoen på YouTube!
Uansett om det var det eller ikke, budskapet ligger i den videoen. Og alle svarene han har fått på den, det er ekte mennesker. Mennesker med følelser. Dette er en av mange personer som svarte Jonah. Denne videoen var helt nydelig, verdt å se den!

 
Mange av mobbeofferene vurderer selvmord og selvskading. Fortjener de virkelig det? Hvem er det som fortjener å bli mobbet i det hele tatt? Det er ingen. Absolutt ingen! Jeg er ganske så sikker på at det er helt forferdelig, noe jeg ikke en gang vil unne min værste fiende. Jeg har aldri blitt mobbet, men jeg kan si med nesten 100% sikkerhet at det ikke er noe folk burde oppleve. 

Tenk på mobbeofferene. Tenk hva de tenker. Hva de føler. Hvordan de har det.. De har to ansikt. De har det de viser seg selv, og de har det de viser verden. Hvilket er det ekte? Det er det de viser seg selv. Vet dere hvorfor? Fordi de tør ikke å vise at de er lett å brekke. De tør ikke å si ifra. Dette er selvsagt ikke alle, men jeg håper denne lille teksten min hjelper mobbeoffere til å forstå at de bør si fra, de bør prøve å stå fram. Jeg skjønner godt at det kanksje ikke er så lett.. 

Jeg som ikke har vært borti mobbing på en personlig måte har vel ikke det meste å si. Men jeg vet mange der ute går gjennom dette.. Stå på, vis haterne at dere er sterke! At dere greier å kjempe i mot. Ikke velg den letteste utveien, dere fortjener bedre. Alle og en hver. Og til mobbere, har dere noen gang tenkt over hva dere gjør med folk? Om dere ble mobbet selv, hvorfor mobber dere nå om dere vet hvor ille det er? Prøv å få slutt på dette. Det gjør det ikke bedre for noen. 

 
Jeg er sikker på at halvparten som kommenterer dette innlegget ikke har orket å lest mer enn fem ord fra innlegget.. Jaja, det er deres valg.  

# Hva er din mening om mobbing?


-Andrea

   

Taiba
jeg har ikke ord...folk er helt forferdelige
08.12.2011, 18:03
URL: http://taiba.blogg.no
SILJE EMINE
Mobbing er ikke bra! Det burde ikke ha blitt funnet opp engang!
08.12.2011, 20:41
URL: http://www.siso.blogg.no
To Jenter En Kopp
utrolig bra skrevet! Og dere har forresten veldig fin blogg.
08.12.2011, 21:09
URL: http://tojenterenkopp.blogg.no
vaatne - svarer alltid
sv. :D
08.12.2011, 21:28
URL: http://vaatne.blogg.no
Mona BL
bra skrevet! mobbing burde vært straffbart. ingen fortjener det. den videoen er så søt :-)
08.12.2011, 21:39
URL: http://monablarsen.blogg.no
Julie JJ ★ England
Meget sant at det er et viktigtema! Bra skrevet også :)

Mobbing skulle ha vært mer straffelig og mer sett...
08.12.2011, 21:40
URL: http://jjj0.blogg.no
enesio
Sv: Takk, takk :)
08.12.2011, 21:50
URL: http://enesioo.blogg.no/

    Navn:
    Husk meg?

    E-mail:

    URL:

    Kommentar:Klikk her for å legge oss til som venn


Arkiv

Kategorier
Siste innlegg


Annonser

Norske bloggerhits